Αρχική / ΕΙΔΗΣΕΙΣ / ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ / ΦΥΣΗ / «Θύμα» του καιρού η κτηνοτροφία με νεκρά αιγοπρόβατα στην Κρήτη

«Θύμα» του καιρού η κτηνοτροφία με νεκρά αιγοπρόβατα στην Κρήτη

Μεγάλες απώλειες στη ζωική παράγωγή, οι οποίες αναμένεται να αυξηθούν τις επόμενες μέρες, οπότε η Κρήτη βρεθεί και πάλι στη «κατάψυξη», μετρούν οι κτηνοτρόφοι του νησιού.

Η οικονομική ζημιά είναι σημαντική και στην γαλακτοπαραγωγή του νησιού, η οποία αυτή τη στιγμή εκτιμάται στο 30% από το ΓΕΩΩΤΕΕ, με ό,τι αυτό συνεπάγεται και στην παραγωγή τυροκομικών προϊόντων.

Οι κτηνοτρόφοι βρίσκονται σε απόγνωση καθώς η αποζημίωση τους θυμίζει όνειρο θερινής νυκτός από τον ΕΛΓΑ, με φόντο τις χαμηλές τιμές που απολαμβάνουν, τα μεγάλη κόστη σε ζωοτροφές, πόσο μάλλον με τη νέα φορολογική και ασφαλιστική καταιγίδα όπως επισημαίνουν για τη τσέπη τους από το νέο έτος.
Σήμα κινδύνου εκπέμπει η κτηνοτροφία της Κρήτης

Νεογέννητα αρνάκια ψοφούν από το τσουχτερό κρύο σε ορεινές και σε ημιορεινές περιοχές, με τις καταστροφικές συνέπειες να εντείνονται ενόψει του νέου σφοδρού κύματος κακοκαιρίας στο νησί.

Οι απώλειες είναι μεγάλες υποστηρίζουν κτηνοτρόφοι που αντικρίζουν το εφιαλτικό αυτό σκηνικό του 2004 να επαναλαμβάνεται το 2017.

Κτηνοτρόφοι σε Οροπέδιο, Ανώγεια, Αστερούσια και όχι μόνο, βρίσκονται σε απόγνωση με την οικονομική ζημιά να είναι μεγάλη και στην γαλακτοπαραγωγή της Κρήτης, όπως αποκαλύπτει  ο πρόεδρος του ΓΕΩΤΕΕ.

Παράλληλα εκφράζουν την αγανάκτηση τους και για το γεγονός ότι ο ΕΛΓΑ δεν αποζημιώνει απώλειες στο ζωικό κεφάλαιο σε υψόμετρο άνω των 600 μέτρων, όπως οι ίδιοι αναφέρουν.

Και όλα αυτά συμβαίνουν σε μια δύσκολη χρονική περίοδο για την Κτηνοτροφία της Κρήτης, η οποία βρίσκεται όχι μόνο υπό τον λευκό κλοιό αλλά και υπό τον ασφυκτικό κλοιό φόρων και ασφαλιστικών εισφορών από το νέο έτος.

neakriti.gr 

Check Also

Ρέθυμνο – “Θα κάνουμε πράξη αυτά για τα οποία δεσμευτήκαμε προεκλογικά απέναντι σε όλους τους Ανωγειανούς”

anogi.gr Με μια ευχαριστήρια επιστολή που δημοσιεύει σήμερα η “Α” απευθύνεται ο εκλεγμένος δήμαρχος Ανωγείων …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Font Resize