Αρχική / ΕΙΔΗΣΕΙΣ / ΚΟΥΖΙΝΑ / Η πιο εύκολη συνταγή για ζυμωτό ψωμί ψημένο σε γάστρα από τη Ρεθυμνιώτισσα κυρία Γωγώ!

Η πιο εύκολη συνταγή για ζυμωτό ψωμί ψημένο σε γάστρα από τη Ρεθυμνιώτισσα κυρία Γωγώ!

Η κυρία Γωγώ κατάφερε να βρει την ιδανική συνταγή για ζυμωτό ψωμί ψημένο σε γάστρα. Έπειτα από κάποιες αποτυχημένες συνταγές, βρήκε επιτέλους την κατάλληλη και μας την λέει.

Υλικά

1 κιλό αλεύρι (ό,τι επιθυμείς)

2 φακελάκια μαγιά

2 κουταλάκια αλάτι

1 κουταλάκι ζάχαρη

4 – 5 κουταλιές λάδι

480 γρ. νερό

Εκτέλεση

Ανακατεύουμε όλα μαζί τα υλικά σε ένα δοχείο, το τοποθετούμε σε ένα τάπερ που κλείνει, έπειτα αφότου το έχουμε ζυμώσει το βάζουμε στο ψυγείο για 12 ώρες.

Όταν περάσουν οι επιθυμητές ώρες, ανάβουμε τον φούρνο, στους 250 βαθμούς (στην αντίσταση) και βάζουμε μέσα τη γάστρα με το καπάκι μόνη της. Εν τω μεταξύ, ρίχνουμε λίγο αλεύρι στον πάγκο και βάζουμε τη ζύμη για να της φτιάξουμε σχήμα ψωμιού. Τοποθετούμε το ψωμί στην γάστρα με τα διπλώματά του προς τα επάνω και ψήνουμε για 30 λεπτά με το καπάκι κλειστό, και μετά άλλα 15 λεπτά χωρίς το καπάκι.

Το ψωμί σας είναι έτοιμο! Φρέσκο και ζεστό με την πιο πετυχημένη και εύκολη συνταγή…

Check Also

Ο μπακλαβάς της τεμπέλας

gastronomos.gr Εύκολος, γρήγορος και πολύ νόστιμος ο μπακλαβάς της τεμπέλας! Προετοιμασία: 15΄ Ψήσιμο: περίπου 30΄ Αναμονή: τουλάχιστον 1 ώρα Υλικά …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Font Resize