Η απάντηση των ερευνητών για τη στάση πληρωμών από το πανεπιστήμιο Κρήτης

Την κοινωνία του Ηρακλείου καλεί με ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Ερευνητών/τριών και Εργαζομένων στην Έρευνα Ηρακλείου, σε εκδήλωση που διοργανώνει την Τρίτη 7 Μαρτίου στις 7 το απόγευμα στην αίθουσα Ανδρόγεω, σχετικά με τη στάση πληρωμών που έχει κηρύξει το Πανεπιστήμιο Κρήτης.

Ειδικότερα, στην ανακοίνωσή του ο Σύλλογος αναφέρει τα εξής:

«Μέσα στην αποπνικτική ατμόσφαιρα που έχει δημιουργήσει ο νέος ασφαλιστικός νόμος και η απόφαση της διοίκησης του Πανεπιστημίου Κρήτης για στάση πληρωμών προς τους συμβασιούχους εργαζόμενους, ο Σύλλογος Ερευνητών/τριών και Εργαζομένων στην Έρευνα Ηρακλείου καλεί την κοινωνία του Ηρακλείου στην εκδήλωση που διοργανώνει την Τρίτη 7 Μάρτη στις 19.00 στην αίθουσα Ανδρόγεω με θέμα: “Έρευνα: εργασιακές συνθήκες, κατευθύνσεις και η δική μας απάντηση” με ομιλητές τους: Νίκο Ασπράγκαθο, Καθηγητή, Πανεπιστήμιο Πατρών Δημήτρη Κάσση, Συμβασιούχο Ερευνητή, Πρόεδρο Πανελλήνιου Συλλόγου Εργαζομένων ΕΛΚΕΘΕ και Μάνο Κτιστάκη, Υποψήφιο διδάκτορα, μέλος Συλλόγου Ερευνητών/τριών και Εργαζομένων στην Έρευνα Ηρακλείου.

Σε μια εποχή που όλες οι Κυβερνήσεις συμπνέουν και εφαρμόζουν τις οδηγίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, του ΔΝΤ και του ΟΟΣΑ μειώνοντας την αξία της εργατικής μας δύναμης και αμφισβητώντας τα δημοκρατικά και συνδικαλιστικά μας δικαιώματα, είναι ανάγκη να αντιληφθούμε την κατάσταση συλλογικά και να απαντήσουμε μαζικά και οργανωμένα.

Ο χώρος της έρευνας δεν αποτελεί εξαίρεση.

Οι κατευθύνσεις αυτές εφαρμόζονται με όλους τους δυνατούς τρόπους. Η απλήρωτη ή/και ανασφάλιστη εργασία αποτελεί συχνά τον κανόνα. Έχουν καθιερωθεί οι ατομικές συμβάσεις και υποκρύπτεται η εξαρτημένη σχέση εργασίας με το «μπλοκάκι». Το καθεστώς στο οποίο πραγματοποιείται η έρευνα σήμερα, οδηγεί στην εμπορευματοποίησή της, στις κατά παραγγελία ερευνητικές μελέτες, στα διπλώματα ευρεσιτεχνίας και τελικά στη λειτουργία της ίδιας της έρευνας με σκοπό το κέρδος και όχι τις ανάγκες της κοινωνίας.

Ο Σύλλογός μας ιδρύθηκε με σκοπό τη διεκδίκηση εργασιακών δικαιωμάτων για όλους τους εργαζόμενους στο χώρο της έρευνας και με σαφή τη θέση ότι οι μάχες που θα δοθούν δεν είναι υπόθεση ενός συλλόγου αλλά όλων μας. Θα είναι μάχες σωματείων συντονισμένων στο επίπεδο των αποφάσεών τους και όποιες νίκες έρθουν θα είναι νίκες όλου του εργατικού κινήματος.

Σας καλούμε στην εκδήλωσή μας όπου θα συζητήσουμε την παρούσα κατάσταση και το είδος της έρευνας που θέλουμε με την επιδίωξη να ακουστούν οι εμπειρίες και οι απόψεις όλων μας!».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Font Resize