Άγιος Νικόλαος - Πρόγνωση καιρού
Ηράκλειο - Πρόγνωση καιρού
Ρέθυμνο - Πρόγνωση καιρού
Χανιά - Πρόγνωση καιρού
Breaking News
Αρχική / ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ / Η Λεπέν πρώτη στις δημοσκοπήσεις 100 μέρες πριν τις εκλογές

Η Λεπέν πρώτη στις δημοσκοπήσεις 100 μέρες πριν τις εκλογές

Ο υποψήφιος των συντηρητικών στις γαλλικές προεδρικές εκλογές Φρανσουά Φιγιόν κερδίζει με ποσοστό 64% την πρόεδρο του Εθνικού Μετώπου Μαρίν Λεπέν (ποσοστό 36%), σε περίπτωση που οι δύο υποψήφιοι τεθούν αντιμέτωποι στον δεύτερο γύρο των εκλογών, σύμφωνα με δημοσκόπηση που δημοσιεύτηκε την Τρίτη στο περιοδικό Paris Match.

Αν όμως ο ανεξάρτητος υποψήφιος και πρώην υπουργός Οικονομικών Εμανουέλ Μακρόν περάσει στον δεύτερο γύρο με αντίπαλο τον Φιγιόν, θα κερδίσει με 52% έναντι 48%, ανέφερε η εταιρεία δημοσκοπήσεων Ifop Fuducial.

Η δημοσκόπηση επιβεβαίωσε ευρήματα άλλων πρόσφατων σφυγμομετρήσεων που δείχνουν τον Φιγιόν να χάνει μια δυναμική που είχε, με τις προβλέψεις να εμφανίζουν τα ποσοστά του μειωμένα στον πρώτο γύρο των εκλογών -σε 24-25% από 27,5% που ανέρχονταν πριν ένα μήνα- ανάλογα με το ποιος θα είναι υποψήφιος για τους Σοσιαλιστές.

Παρόλο που προβλέπεται ότι θα κερδίσει στον επαναληπτικό γύρο, το ποσοστό αυτό τον φέρνει πίσω από την Λεπέν, που σύμφωνα με τις προβλέψεις συγκεντρώσει ποσοστό 26,5% στον πρώτο γύρο.

Παράλληλα ο Μακρόν εξασφαλίζει το 17% έως 20% των ψήφων στον πρώτο γύρο, σύμφωνα με την δημοσκόπηση. Όμως, θα πρέπει να υπολογίζεται ότι θα συγκεντρώσει και μέρος των ποσοστών του κεντρώου Φρανσουά Μπαϊρού που ανέρχονται σε 5,5% έως 7%, σύμφωνα με την σφυγμομέτρηση, αν ο τελευταίος αποφασίσει να μην θέσει υποψηφιότητα. Μέχρι σήμερα, δεν έχει ξεκαθαρίσει την στάση του.

Η δημοσκόπηση, με περιθώριο λάθους +/- 1,3%, διεξήχθη από τις 3 έως τις 5 Ιανουαρίου με δείγμα 1.860 εγγεγραμμένων ψηφοφόρων.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ/Reuters

Ιωάννα Καψάλη
Ανεξάρτητη Δημοσιογράφος at | [email protected]

Απόφοιτη Ψηφιακών Μέσων - Επικοινωνίας και Δημοσίων Σχέσεων
Έχει τίτλους γνώσεων στη διακόσμηση και στη γραφιστική
Μιλάει ξένες γλώσσες
Αγαπά τις τέχνες - από το τραγούδι μέχρι τη ζωγραφική

Check Also

Απίστευτο: Ελληνική φέτα πωλείται από Γερμανία και Γαλλία

neakriti.grΤην εθνική τους ταυτότητα κινδυνεύουν να χάσουν ελληνικά προϊόντα, προστατευόμενης ονομασίας προέλευσης, με χαρακτηριστικότερο παράδειγμα …

Σχόλια