Αρχική / ΕΙΔΗΣΕΙΣ / ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ / Η Δανία απαλλάχθηκε από «ξένο» χρέος μετά από 183 χρόνια

Η Δανία απαλλάχθηκε από «ξένο» χρέος μετά από 183 χρόνια

Η κεντρική τράπεζα της Δανίας ανακοίνωσε σήμερα ότι έχει πληρώσει το σύνολο του ξένου χρέους της για πρώτη φορά στα τελευταία 183 χρόνια.

«Στις 20 Μαρτίου η κυβέρνηση της Δανίας θα αποπληρώσει το τελευταίο δάνειο σε ξένο νόμισμα, ύψους 1,5 δισ. δολ. Για πρώτη φορά τα τελευταία 183 χρόνια η κυβέρνηση της Δανίας δεν έχει χρέη σε ξένο νόμισμα» τονίζεται στην ανακοίνωση της Danmarks Nationalbank.

Όπως μεταδίδουν ξένα ΜΜΕ, η κυβέρνηση της Δανίας είχε ζητήσει εξωτερικό δανεισμό για να εξασφαλίσει  ότι θα μπορούσε να διατηρήσει τα συναλλαγματικά της αποθέματα σε ικανοποιητικά επίπεδα.

«Ο μόνος λόγος για τον οποίο η δανική κεντρική κυβέρνηση αυξάνει τα δάνεια σε ξένο νόμισμα είναι να εξασφαλίσει ότι τα αποθεματικά ξένου συναλλάγματος είναι επαρκή. Τα τελευταία χρόνια, η κεντρική κυβέρνηση δεν χρειάστηκε να λάβει δάνεια σε ξένο νόμισμα, καθώς τα προηγούμενα δάνεια σταδιακά αποπληρώθηκαν» σύμφωνα με την κεντρική τράπεζα.

Βέβαια, αυτό δεν σημαίνει ότι η χώρα δεν έχει χρέος. Στο τέλος του 2016 το χρέος της Δανίας διαμορφώθηκε στα 625 δισ. κορώνες (92 δισ. δολ.).

Check Also

Πρωθυπουργός αποκάλυψε ότι… ψήφισε τον γιο του

topontiki.gr Ο Δανός πρωθυπουργός Λαρς Λόκε Ράσμουσεν δήλωσε σήμερα ότι στις ευρωεκλογές ψήφισε τον γιο …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Font Resize