Breaking News

Ευχάριστες χριστουγεννιάτικες εκπλήξεις στο Ρέθυμνο για τα μικρά και μεγάλα παιδιά με ειδικές ανάγκες

Για τέταρτη συνεχή χρονιά διοργανώνεται ένα παζάρι στην πλατεία των Τεσσάρων Μαρτύρων με σκοπό την βοήθεια και την κάλυψη κάποιων αναγκών του Ειδικού σχολείου Ρεθύμνου. Το επισκεφτήκαμε και εντυπωσιαστήκαμε με την μεγάλη ποικιλία ειδών, αλλά κυρίως με την ποιότητα τους, φυσικά τις προσιτές τιμές που πραγματικά ο κάθε ένας θα μπορούσε να συμβάλλει για ένα τέτοιο ευαίσθητο σκοπό.

Όπως μας αναφέρει ο κος Γαβριήλ Τσουντάνης, Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων, στο παζάρι αυτό υπήρξε μεγάλη στήριξη στα προϊόντα προς πώληση από όλους τους γονείς των παιδιών αλλά και από φίλους και ανθρώπους που δεν είχαν καμία σχέση με το Ειδικό σχολείο, παρά μόνο τη διάθεση να συμβάλλουν και αυτοί στη στήριξη του σχολείου: Χειροποίητες κατασκευές, στολίδια για το δέντρο, βιβλία, παιχνίδια, ακόμη και λιχουδιές που έφεραν μαμάδες. Ακόμη και φοιτήτριες του παιδαγωγικού και άλλων τμημάτων συμμετείχαν εθελοντικά από το πρωί στις 9 έως και τις 4 το μεσημέρι μέχρι την ολοκλήρωσή του παζαριού.

Υπάρχει πληθώρα αναγκών στο σχολείο, όπως μας τονίζει ο κος Γαβριήλ Τσουντάνης, όμως προσπαθούν όλοι για το καλύτερο. Το ΔΣ αποτελείται από τον κ. Γαβριήλ Τσουντάνη, την κα. Ελένη Κυδωνάκη, τον κ. Μανώλη Στεφανάκη, τον κ. Γεώργιο Μπιρλιράκη, τον κ. Γιώργο Παπαδάκη, τον κ. Δημήτρη Σπαντιδάκη και τον κ. Βασίλη Δαμανάκη, σε μια συγκεντρωμένη προσπάθεια για ένα σκοπό, το καλύτερο που μπορούν να κάνουν για να στηρίξουν το Ειδικό σχολείο, με πάνω από δέκα χρόνια συντονισμένης δράσης.

Ταυτόχρονα η σημερινή ημέρα, δείχνει να προσθέτει στιγμές χαράς και αισιοδοξίας στους μαθητές του Ειδικού Σχολείου ποικιλοτρόπως, αφού με συντροφιά το Σύλλογο Αγάπης και πρωτοβουλία του Εμπορικού Συλλόγου Ρεθύμνου, έγινε στολισμός δέντρων σε κεντρικά σημεία της πόλης του Ρεθύμνου από τους ίδιους τους μαθητές. Σε αυτές τις όμορφες στιγμές, συμμετείχαν εθελοντικά και καλλιτέχνες του Ρεθύμνου, όπου μαζί με τους μαθητές του συλλόγου Αγάπη έψελναν τα κάλαντα στολίζοντας το χριστουγεννιάτικο δέντρο που προσέφερε ο εμπορικός σύλλογος.

Ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Ρεθύμνου, Γιώργος Πολιουδάκης, ανέφερε ότι επιθυμία του συλλόγου είναι να δώσει χαρά στα παιδιά με ειδικές ανάγκες εν όψει εορτών με τον ηθοποιό και σκηνοθέτη, Θωμά Καντιφέ να τονίζει πόσο σημαντικό είναι να χαιρόμαστε όλοι μας με τα απλά και ωραία στη ζωή, όπως αυτά τα παιδιά.

Ο Σταύρος ως εκπρόσωπος των μαθητών του Συλλόγου Αγάπη, δεν παρέλειψε να πει μια μαντινάδα: “Χίλια καλώς ορίσανε οι φίλοι οι γ-εδικοί μου κι α δε χωρούν στο σπίτι μας πάνω στη κεφαλή μου!” Και βέβαια ευχήθηκε σε όλους: “Καλά Χριστούγεννα!”

Γαβριήλ Τσουντάνης στο fb:

Άλλο ένα Χριστουγεννιάτικο Παζάρι του Ειδικού Σχολείου τελείωσε! Η μέρα ήταν καλή, δεν έβρεξε, αν και το κρύο κράτησε πολλούς μέσα. Όμως η πραγματικότητα είναι πως ο κόσμος έχει έρθει πολύ κοντά μας και αυτό φαίνεται στους δύσκολους καιρούς που περνάμε. Η ευαισθησία των φίλων μας είναι μεγάλη και αποδείχθηκε πάλι σήμερα! Το παζάρι μας πήγε πολύ καλά και την κούραση διαδέχεται η επιτυχία!!!

Πρέπει να ευχαριστήσουμε όλους στο Σύλλογο μιας και είναι η αφορμή που οργανώθηκε το παζάρι μέχρι την τελευταία λεπτομέρεια. Σίγουρα για να γίνει αυτό μια μέρα έχουν προηγηθεί ώρες πολλές προηγούμενων ημερών, οργάνωσης από τα μέλη μας και άλλους.

Άλλο τόσο πρέπει να ευχαριστήσουμε τον κόσμο που αγκάλιασε την προσπάθεια μας και τη στήριξε σαν δική του. Άλλοι φέρνοντας πράγματα, κατασκευές τους, χειροποίητα στολίδια και πολλά άλλα. Αυτοί ήταν η αιτία της επιτυχίας του παζαριού μας!

Υπάρχουν κι άλλοι που δίνουν μεγάλο παράδειγμα και κουράγιο σε μας, όπως τον παιδικό σταθμό “ΠΑΠΑΚΙΑ” που έφερε τα παιδάκια του και θα στολίσουν το δέντρο τους με στολίδια από τα δικά μας παιδάκια, άλλοι που δεν προλάβαιναν να περάσουν και αγόρασαν από φωτογραφίες…

Μεγάλο ευχαριστώ χρειάζεται να ακούσουν και οι εθελοντές μας, φοιτητές ως επί τω πλείστω, που ακούραστα και με όρεξη πάντα, είναι δίπλα μας σε ό,τι κάνουμε!

Και δεν πρέπει να ξεχάσουμε τους δασκάλους και όλο το προσωπικό του σχολείου μας, τους εκπαιδευτές των παιδιών μας εκτός σχολείου, που πάντα φροντίζουν να δηλώνουν δυναμικά το παρών τους, υποστήριξαν το εγχείρημα μας και χαιρόμαστε που έχουμε ιδιαίτερη σχέση με όλους!

Όλοι οι παραπάνω, όλοι εσείς, είστε οι “δικοί” μας άνθρωποι!!! Σας ευχαριστούμε πολύ!

daynight.com.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Font Resize