Γιάννης Κεφαλογιάννης Βουλευτής Ρεθύμνου ΝΔ

Ερώτηση Γιάννη Κεφαλογιάννη για το έργο Πάνορμο – Εξάντης του ΒΟΑΚ

ΕΠΙΘΕΣΗ ΓΙΑΝΝΗ ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΛΙΓΩΡΙΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΕΡΓΟ ΠΑΝΟΡΜΟ-ΕΞΑΝΤΗΣ:

«Είτε ο κ. Σπιρτζής αδυνατεί να αντιληφθεί το πρόβλημα που δημιουργεί η ολιγωρία του είτε απλά αδιαφορεί για ένα τόσο μεγάλο αναπτυξιακό έργο».

Το μέιζον πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί σχετικά με αδικαιολόγητη καθυστέρηση ως προς την υπογραφή της σύμβασης του έργου «Γεροπόταμος – Πάνορμο – Εξάντης» φέρνει εκ νέου στη Βουλή ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, Βουλευτής Ρεθύμνου Γιάννης Α. Κεφαλογιάννης. Αξίζει να αναφερθεί ότι ο Ρεθεμνιώτης Βουλευτής έχει ήδη καταθέσει από τις αρχές Οκτωβρίου ερώτηση προς το Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων για το συγκεκριμένο ζήτημα, (Αρ Πρωτ. 268-11/10/2016). Με δεδομένο ότι δεν υπήρξε καμία απάντηση, αλλά και καμία ενέργεια από τη μεριά του Υπουργείου, ο κ. Κεφαλογιάννης επανέρχεται καταθέτοντας εκ νέου σχετική ερώτηση, τονίζοντας παράλληλα πως «είτε ο κ. Σπιρτζής αδυνατεί να αντιληφθεί το πρόβλημα που δημιουργεί η ολιγωρία του είτε απλά αδιαφορεί για ένα τόσο μεγάλο αναπτυξιακό έργο».

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ερώτησής:

« Κύριε Υπουργέ,

Την κρίσιμη περίοδο που διανύουμε είναι επιτακτική η ανάγκη να μη χαθεί ούτε ένα ευρώ από τις κοινοτικές χρηματοδοτήσεις για τα οδικά έργα που έχει τόσο ανάγκη ο τόπος μας. Κατά την πρόσφατη επίσκεψη σας με τον Πρωθυπουργό διαπιστώσατε πόσο προβληματική είναι η κατάσταση του Β.ΟΑ.Κ, ενώ δεσμευτήκατε ότι μέχρι τα τέλη του 2017 θα έχει τελειώσει η διαγωνιστική διαδικασία, και μέσα στο 2018 θα ξεκινήσει το έργο εκσυγχρονισμού του κύριου σε χρήση οδικού άξονα της Κρήτης για να παραδοθεί, το 2023.

Ωστόσο, γίνεται ευκολά αντιληπτό ότι υπάρχει μια ουσιαστική αντίφαση ανάμεσα στις κυβερνητικές εξαγγελίες και στην πραγματικότητα, αφού την ιδία ώρα που ανακοινώνονται σύντομα χρονοδιαγράμματα για ένα τόσο μεγάλό, δαπανηρό και σύνθετο έργο, υπάρχει αδυναμία ολοκλήρωσης για το έργο Πάνορμο -Εξάντης για το οποίο συμπληρώνονται τρία χρόνια από το 2013 όταν η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας προχώρησε στην έγκριση διάθεσης πίστωσης ποσού εξήντα τριών εκατομμυρίων πεντακοσίων χιλιάδων ευρώ (63.500.000 €), για τη δημοπράτηση του. Η καθυστέρηση αυτή έχει δημιουργήσει ανησυχία και αναστάτωση στους φορείς και στους πολίτες του Ρεθύμνου καθώς αντιλαμβάνονται ότι είναι πλέον ορατός ο κίνδυνος ακύρωσης του διαγωνισμού. Για το κρίσιμο αυτό ζήτημα κατέθεσα στις 11/10/2016 ερώτηση με αριθμό πρωτοκόλλου 268, σχετικά με τις καθυστερήσεις στη συμβασιοποίηση του έργου και για την ανάγκη να δοθούν άμεσα λύσεις προκείμενου να προχωρήσει η φάση της υλοποίησης.

Επειδή δεν υπήρξε κάποια απάντηση στην από 11/10/2016 ερώτηση που σας κατέθεσα

Επειδή κινδυνεύει η πορεία υλοποίησης και η ομαλή ολοκλήρωση του έργου στο πλαίσιο της υφιστάμενης προγραμματικής περιόδου.

Επειδή αναφερόμαστε σε ένα έργο που θα ενισχύσει ουσιαστικά την ασφαλή χρήση του Β.Ο.Α. Κ.

Ερωτάται ο κ. Υπουργός:
1. Για ποιο λόγο καθυστέρησαν τόσο πολύ οι διαδικασίες για την υπογραφή της σύμβασης του σημαντικού αυτού έργου; Υπάρχει σαφές και συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης ώστε να μην υπάρξει κίνδυνος επιστροφής των κοινοτικών ενισχύσεων που έχουν δεσμευτεί;
2. Σε ποιες ενέργειες θα προβείτε ώστε να δοθούν άμεσα λύσεις και να ξεκινήσουν οι απαραίτητες εργασίες;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Font Resize