Άγιος Νικόλαος - Πρόγνωση καιρού
Ηράκλειο - Πρόγνωση καιρού
Ρέθυμνο - Πρόγνωση καιρού
Χανιά - Πρόγνωση καιρού
Breaking News
Αρχική / ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ / Επιτέλους βγαίνουν από τον.. πάγο έργα της Κρήτης

Επιτέλους βγαίνουν από τον.. πάγο έργα της Κρήτης

Μετά  από 5 μήνες καθυστερήσεων, ξεπαγώνουν οι δημοπρατήσεις δημοσίων έργων , καθώς δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ η απόφαση για τα πρότυπα τεύχη των δημοσίων συμβάσεων από την Ενιαία Ανεξάρτητη αρχή Δημοσίων Έργων.

Και στην Κρήτη, δεκάδες έργα βγαίνουν από τον πάγο, ωστόσο νέες εμπλοκές προκύπτουν με ευθύνη του κράτους καθώς λόγω αδυναμιών στο ηλεκτρονικό σύστημα του νέου ασφαλιστικού φορέα των μηχανικών μπαίνει φρένο στην έκδοση ασφαλιστικής ενημερότητας του κλάδου με συνέπεια εργοληπτικές εταιρείες να μην μπορούν να συμμετάσχουν στις δημοπρασίες έργων.

Αναβολή στις δημοπρασίες έργων μέχρι να εξομαλυνθούν τα προβλήματα που έχουν προκύψει στο νέο ασφαλιστικό τους φορέα, ζητά από τους δήμους και τις αναθέτουσες αρχές ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Τεχνικών Εταιρειών ο οποίος παράλληλα επισημαίνει τις εμπλοκές που θα υπάρξουν και στην εξέλιξη των δημοπρατήσεων, καθώς ορατό είναι το ενδεχόμενο προσφυγών προς την Επιτροπή Ανταγωνισμού από εργοληπτικές εταιρείες.

Και όλα αυτά συμβαίνουν την ώρα που έχει χαθεί πολύτιμος χρόνος για τη δημοπράτηση έργων, με αρνητικές επιπτώσεις στον κατασκευαστικό κλάδο και την τοπική οικονομία, με την έναρξη κατασκευής των νέων έργων προς δημοπράτηση στο νησί να εκτιμάται το Καλοκαίρι του 2017!

Ρεπορτάζ: Γεωργία Μακάκη

Νέα Κρήτη

Σοφία Πολίτη

Απόφοιτος Δημόσιας Διοίκησης - Δημοσίων Θεσμών
Μιλάει ξένες γλώσσες
Αγαπάει τα ζωάκια και τα ταξίδια
Έχει πάθος για τη μόδα

Check Also

Έργα οδοποιίας στο λόφο του Τιμίου Σταυρού – Γ. Μαρινάκης: «Την κόλαση να είχαμε σε πίσσα, δεν θα φτάσει για τις ανάγκες του δήμου»

Ματθαίος Καπετανάκης - neakriti.grΤέλος στην ταλαιπωρία κατοίκων και μαθητών της συνοικίας του λόφου Τιμίου Σταυρού …

Σχόλια