Εγκαίνια εκκλησίας 92 χρόνια μετά στην Παλαίλιμνο! – Μεγάλη γιορτή και για τα γύρω χωριά της ενορίας

Μετά από 92 χρόνια από την τελευταία αποκατάσταση του Ιερού Ναού, τελέστηκαν τα εγκαίνια στην Παλαίλιμνο Ρεθύμνου, προεξάρχοντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου Ευγένιου και με την παρουσία του δημάρχου Ρεθύμνου, Γιώργου Μαρινάκη που γιόρτασε την ονομαστική του εορτή στον φερώνυμο ναό. Πλήθος πιστών συγκεντρώθηκε από τα γύρω χωριά, ενώ στη συνέχεια οι κάτοικοι της Παλαίλιμνου παρέθεσαν γεύμα.

Γονυπετής ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου Ευγένιος, πραγματοποίησε δέηση για τον ενθρόνιση του Αγίου Γεωργίου. Την χρονολογία 1925 αναφέρει πλάκα στο ναό. Το 2017 έγιναν τα εγκαίνια, 92 χρόνια μετά.
Έγινε λιτάνευση των ιερών λειψάνων τρεις φορές γύρω από το ναό.
Καθαρίστηκε, βαπτίσθηκε η Αγία Τράπεζα, όλοι εξήλθαν του ναού και λίγο αργότερα επέστρεψαν στο εσωτερικό.
Αποκαλύφθηκε η πλάκα των εγκαινίων από τον δήμαρχο Ρεθύμνου Γιώργο Μαρινάκη που διάβασε προσευχές, ενώ ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου Ευγένιος με Άγιο Μύρο ενέγραψε Ιησούς Χριστός στις τέσσερις πλευρές του ναού.
Οι πιστοί εκδήλωσαν τη χαρά τους με γεύματα που παρέθεσαν σε φίλους και επισκέπτες της Παλαιλίμνου και των γύρω χωριών, τιμώντας τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου Ευγένιο και τους υψηλούς επισκέπτες: τον πατέρα Νεκτάριο Ιερέα και Καθηγητή Φυσικής του Πανεπιστημίου Αθηνών και τον Αρχιμανδρίτη Θεόφιλο από την Αίγινα.

 Αναλυτικά το δελτίο τύπου της ΙΜΡΑ:

ΤΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΚΑΙ Η ΠΑΝΗΓΥΡΙΣ

ΤΟΥ ΙΕΡΟΥ ΝΑΟΥ

ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΜΕΓΑΛΟΜΑΡΤΥΡΟΣ

ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΟΥ ΤΡΟΠΑΙΟΦΟΡΟΥ

ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΛΙΜΝΟ ΡΕΘΥΜΝΟΥ

Κυριακή του Θωμά, Μνήμη Αγίου Γεωργίου, 23 Απριλίου 2017

 

Με λαμπρότητα και την συμμετοχή πολλών φιλάγιων πιστών τελέσθηκαν από τον Σεβ. Μητροπολίτη Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Ευγένιο, την Κυριακή του Θωμά, 23η Απριλίου 2017, τα Εγκαίνια του Ιερού Ναού του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Γεωργίου του Τροπαιοφόρου στην Παλαίλιμνο Ρεθύμνου.

Ο Ιερός αυτός Ναός, αν και είχε ανεγερθεί στις αρχές του 20ου αιώνα, δεν είχε εγκαινιασθεί. Οι ευσεβείς κάτοικοι της Παλαιλίμνου, με την καθοδήγηση του εφημερίου τους, Αιδεσ. Οικον. Γεωργίου Μανουσάκη, έκαμαν όλες τις αναγκαίες προετοιμασίες προκειμένου να πραγματοποιηθούν τα Ιερά Εγκαίνια του Ναού τους κατά την ημέρα της Πανηγύρεώς του, ένα περίπου αιώνα μετά την ανοικοδόμησή του.

Στο «φυτόν» της Αγίας Τραπέζης ο Σεβασμιώτατος κ. Ευγένιος κατέθεσε τα ιερά λείψανα των Αγίων Τεσσάρων Ρεθυμνίων Νεομαρτύρων και των Οσιομαρτύρων των Ιερών Μονών του Αγίου Σάββα και του Οσίου Θεοδοσίου από τα Ιεροσόλυμα.

Μαζί με τον Σεβ. Μητροπολίτη Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Ευγένιο συλλειτούργησαν ο Πανοσιολ. Αρχιμανδρίτης Φιλόθεος Πετράκος από την Αίγινα, ο Αιδεσιμολ. Πρεσβύτερος Νεκτάριος Μαμαλούγκος, Καθηγητής Φυσικής του Πανεπιστημίου των Αθηνών, ο Αιδεσ. Οικον. Γεώργιος Μανουσάκης, εφημέριος του εγκαινιαζομένου Ιερού Ναού, και ο Αιδεσ. Οικον. Εμμανουήλ Πολυχρονάκης.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας ο εφημέριος, π. Γεώργιος Μανουσάκης, ευχαρίστησε θερμά τον Σεβασμιώτατο για την τέλεση των Εγκαινίων και όλους όσοι παραβρέθηκαν στην χαρμόσυνη αυτή ημέρα για την Παλαίλιμνο. Ο π. Γεώργιος προσέφερε στον Επίσκοπό μας, ως ενθύμιο δώρο, αντίγραφο της εφέστιας εικόνας του Αγίου Γεωργίου.

Στα Ιερά Εγκαίνια και την Πανήγυρη παρέστησαν ο εορτάζων Δήμαρχος Ρεθύμνης κ. Γεώργιος Μαρινάκης και ο Αντιπρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου της Περιφέρειας Κρήτης κ. Κωνσταντίνος Δουνδουλάκης.

Μετά το πέρας των Ιερών Ακολουθιών, οι φιλόξενοι κάτοικοι της Παλαιλίμνου προσέφεραν εόρτιο γεύμα σε όλους τους πιστούς.

Από την Ιερά Μητρόπολη Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου

2 Σχόλια

  1. ΠΑΤΤΑΚΟΣΤΕΛΗΣ

    ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΥΨΗ ΕΝΟΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΓΕΓΟΝΟΤΟΣ

  2. ΠΑΤΤΑΚΟΣΤΕΛΗΣ

    ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΥΨΗ ΕΝΟΣ ΤΕΤΟΙΟΥ ΙΣΤΟΡΙΚΟΥ ΓΕΓΟΝΟΤΟΣ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Font Resize