Αρχική / ΕΙΔΗΣΕΙΣ / ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ / ΦΥΣΗ / Δημήτρης Τζανακόπουλος – Δεν είμαστε αποικία – Οι δημόσιες δαπάνες είναι θέμα της ελληνικής κυβέρνησης το αν επιτυγχάνεται ο στόχος

Δημήτρης Τζανακόπουλος – Δεν είμαστε αποικία – Οι δημόσιες δαπάνες είναι θέμα της ελληνικής κυβέρνησης το αν επιτυγχάνεται ο στόχος

Αν η πορεία της ελληνικής οικονομίας είναι τέτοια, θα έχουμε τη δυνατότητα να παγιώσουμε το βοήθημα προς τους συνταξιούχους δήλωσε ο Δημήτρης Τζανακόπουλος αναφερόμενος στα μέτρα ανακούφισης της κυβέρνησης για τους χαμηλοσυνταξιούχους και τους νησιώτες ενώ διαβεβαίωσε ότι η κυβέρνηση δεν πρόκειται να αποδεχθεί κανένα μέτρο μετά τη λήξη του προγράμματος.

Ο Δ. Τζανακόπουλος για τα μέτρα ανακούφισης συνταξιούχων και νησιωτών

Watch this video on YouTube.

στοιχεία που υπάρχουν στο γενικό λογιστήριο του κράτους καταγράφουν την υπεραπόδοση των εσόδων και τα 617 εκ. τα οποία είναι πέντε φορές πάνω από την περικοπή του ΕΚΑΣ, η 13η σύνταξη» στην πραγματικότητα, όπως τόνισε, «αποτελεί μία δαπάνη που δεν θέτει κανένα απολύτως κίνδυνο στους στόχους για το 2016».

Ο κ. Τζανακόπουλος αναφερόμενος στο πάγωμα της αύξησης του ΦΠΑ υπογράμμισε ότι, ειδικά στις περιοχές που σήκωσαν το βάρος της προσφυγικής κρίσης αποτελεί ένα μέτρο ελάχιστης αναγνώρισης, σε ότι έκαναν οι νησιώτες υποστηρίζοντας τις αρχές της Ευρώπης και την ευρωπαϊκή παράδοση της αλληλεγγύης.

Απαντώντας στις ανησυχίες για τις αντιδράσεις των δανειστών διαβεβαίωσε ότι είναι στην ευχέρεια της κυβέρνησης να κατανείμει τις δαπάνες της, με τον τρόπο που θέλει.

«Οι δημόσιες δαπάνες είναι θέμα της ελληνικής κυβέρνησης αρκεί να επιτυγχάνεται ο στόχος» υποστηρίζοντας ότι «είμαστε πλήρως και εντός της συμφωνίας». Πρόσθεσε μάλιστα ότι αν κάποιοι ποντάρουν στην αντίδραση των δανειστών θα απογοητευτούν.

Ξεκαθάρισε, απαντώντας για τη στάση του ΔΝΤ στη διαπραγμάτευση, ότι «η κυβέρνηση δεν θα αποδεχθεί κανένα μέτρο μετά τη λήξη του προγράμματος είναι δέσμευση του πρωθυπουργού και της κυβέρνησης και δεν υπάρχει καμία περίπτωση να πάμε πίσω από αυτό».

Δ. Τζανακόπουλος: Δεν θα επιβεβαιωθούν τα σενάρια πρόωρων εκλογών

Watch this video on YouTube.

Έβαλε τέλος στα σενάρια πρόωρων εκλογών που αναζωπυρώθηκαν μετά τις χθεσινές εξαγγελίες του πρωθυπουργού υποστηρίζοντας ότι όσοι τα αναπαράγουν κρίνουν «εξ ιδίων τα αλλότρια». Δεν υπάρχει κανένας λόγος να αποσταθεροποιήσουμε την οικονομία όπως θα ήθελε η Ν.Δ. Το σενάριο εκλογών διακόπτει της διαπραγμάτευσης για τη β’ αξιολόγηση και την πορεία για την ένταξη της ποσοτικής χαλάρωσης και αποσταθεροποιεί πλήρως την οικονομία. Αυτό θα οδηγούσε σε νέα σκληρή λιτότητα και αν αυτό θέλει η Ν.Δ. επιδιώκει το 4ο Μνημόνιο.

Check Also

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έλαβε εντολή σχηματισμού κυβέρνησης – Του τηλεφώνησε ο Παυλόπουλος

iefimerida.gr Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος επικοινώνησε λίγο μετά τις 11:00 με τον πρόεδρο …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Font Resize