Αρχική / ΕΙΔΗΣΕΙΣ / NEWS VIDEOS / Δακτύλιος χωρίς μπάρες φέτος στο Ρέθυμνο – Η παλιά πόλη για τα αυτοκίνητα ή για ντόπιους κι επισκέπτες;

Δακτύλιος χωρίς μπάρες φέτος στο Ρέθυμνο – Η παλιά πόλη για τα αυτοκίνητα ή για ντόπιους κι επισκέπτες;

Δακτύλιος… χωρίς μπάρες απαγόρευσης της εισόδου θα λειτουργήσει φέτος στο ιστορικό κέντρο του Ρεθύμνου με την αστυνομία να καλείται σε εγρήγορση για την επιτυχή εφαρμογή του μέτρου, όπως και οι δημότες σε αλλαγή νοοτροπίας για να μείνουν και οι πρώτοι επισκέπτες της τουριστικής περιόδου με τις καλύτερες εντυπώσεις για την παλιά πόλη του Ρεθύμνου και όχι μόνο.

Η καλοκαιρινή σεζόν πλησιάζει με τις καλύτερες προβλέψεις για τη φετινή τουριστική περίοδο. Οι προετοιμασίες έχουν ήδη ξεκινήσει στην πόλη του Ρεθύμνου για την υποδοχή του πλήθους τουριστών που θα έρθει. Οι πρώτοι επισκέπτες έχουν ήδη φθάσει στην πόλη μας, όμως ήταν ήδη γνωστό ότι οι επισκέπτες θα ερχόντουσαν νωρίτερα λόγω κοινού Πάσχα.

Μετά από 29 χρόνια ύπαρξης δακτυλίου κατά την τουριστική περίοδο στην παλιά πόλη του Ρεθύμνου, αποφασίστηκε φέτος, το μέτρο να ισχύσει χωρίς την ανάπτυξη μπαρών στις βασικές εισόδους του ιστορικού κέντρου, εξοικονομώντας παράλληλα χιλιάδες ευρώ, αφού πέρυσι για την αποκατάσταση του εξοπλισμού από βανδαλισμούς, χρειάστηκαν 4.000 ευρώ.

Μετά από όλα αυτά τα χρόνια, φαίνεται να αποτελεί πια νοοτροπία των κατοίκων της πόλης η απαγόρευση των αυτοκινήτων για συγκεκριμένες ώρες στην παλιά πόλη, σύμφωνα με τα λεγόμενα του Μίνω Αλεφαντινού, Αντιδήμαρχου Ρεθύμνου.

Τα πρόστιμα παραμένουν τσουχτερά στα 200 ευρώ, όμως η επιβολή τους δεν έχει ακόμη ξεκινήσει, διανύοντας προς το παρών το στάδιο προσαρμογής μέχρι την κανονική επιβολή του δακτυλίου.

Παλαιότερα, δοκιμάστηκαν και άλλοι τρόποι που απαγόρευαν τη διέλευση των αυτοκινήτων, όπως ήταν τα βυθιζόμενα κολονάκια,  όταν τελείωνε ο δακτύλιος.

 

Είναι σημαντικό να είναι απελευθερωμένο από οχήματα το ιστορικό κέντρο του Ρεθύμνου με την άφιξη των πρώτων επισκεπτών, δεδομένης και της προσπάθειας επέκτασης της τουριστικής περιόδου.

Η δημοτική αρχή εξετάζει το ενδεχόμενο να επεκταθεί η εφαρμογή του μέτρου καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους για να μην επικρατεί χαοτική κατάσταση με κάθε έναρξη της τουριστικής περιόδου.

Παρ’ όλα αυτά, σε ό,τι αφορά τις ειδικές κάρτες των κάτοικων της παλιάς πόλης το καθεστώς παραμένει ίδιο, με 3ετή ισχύ για να μην υπάρχει ταλαιπωρία στην επανέκδοσή τους κάθε χρόνο.
Σε λίγο διάστημα θα ξεκινήσει από την τροχαία η ενημέρωση των κατοίκων για την προσαρμογή στα νέα δεδομένα.

Check Also

Το Ρέθυμνο είναι το πραγματικό κόσμημα της Κρήτης

travelstories.gr Με ιδιαίτερο περιβάλλον, αρχέγονη ιστορία, εξαιρετική κρητική φιλοξενία, απίθανη ντοπιολαλιά και ατελείωτες επιλογές διαμονής …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Font Resize