Γιώργος Μαρινάκης – Όργιο αισχροκέρδειας και κατασπατάληση πόρων αντί για να βοηθηθούν οι ελαιοπαραγωγοί!

Πυρ και μανία είναι αυτοδιοίκηση και αγρότες κατά του υπουργείου αγροτικής ανάπτυξης για το που διατέθηκαν τελικά τα 17 εκατομμύρια ευρώ που ανέφερε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας από την Κρήτη, ότι διοχετεύθηκαν στην προβολή του ελαιολάδου. Την έκρηξη πυροδότησε η ερώτηση Κεγκέρογλου προς Αποστόλου στη βουλή με τον ΣΕΔΗΚ να καλεί στην χρηματοδότηση της αυτοδιοίκησης για αυτές τις δράσεις, καταγγέλλοντας αισχροκέρδεια ιδιωτών και τους αγρότες να κατακεραυνώνουν αυτή την επιλογή, την ώρα που οι ίδιοι υποφέρουν οικονομικά από την ισχνή φετινή παραγωγή ελαιολάδου και την αδιαφορία ΕΛΓΑ.  

Έξαλλοι με την κατασπατάληση πόρων χωρίς αντίκρυσμα είναι η αυτοδιοίκηση και οι αγρότες με αφορμή την ερώτηση του βουλευτή της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Βασίλη Κεγκέρογλου, για το που διατέθηκαν τα 17 εκατομμύρια ευρώ που ανέφερε στην επίσκεψή του στην Κρήτη, ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, ότι διατέθηκαν για την προβολή του ελαιολάδου.

Οι ερωτήσεις Κεγκέρογλου στη βουλή: 
1. Σε ποιους ελαιουργικούς φορείς της Κρήτης διατέθηκαν τα 17 εκατομμύρια € που ανέφερε ο Πρωθυπουργός;
2. Ποιο ήταν το ύψος του ποσού που διατέθηκε στα προγράμματα όλης της χώρας;
3. Τα προγράμματα και οι δράσεις που υλοποιήθηκαν σ’ όλη τη χώρα πέτυχαν τους στόχους τους;
4. Υπήρξε αξιολόγηση και από ποιον;
5. Ποιοι συγκεκριμένοι δείκτες, ποιοτικοί και ποσοτικοί, βελτιώθηκαν με την εφαρμογή των προγραμμάτων σ’ όλη τη χώρα και στην Κρήτη;
6. Ποια χρηματοδότηση προβλέπεται για το 2017 για τους ελαιουργικούς φορείς της χώρας;

Ο πρόεδρος του ΣΕΔΗΚ, Γιώργος Μαρινάκης, καταγγέλλει πάρτι αισχροκέρδειας από ιδιωτικές εταιρείες που πραγματοποιούν ομιλίες σε μικρό κοινό, λυμαίνονται εκατομμύρια ευρώ εις βάρος του αγροτικού κόσμου που τα έχει ανάγκη, την ώρα που η αυτοδιοίκηση μπορεί πιο αποτελεσματικά να πραγματοποιεί καμπάνιες ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης.

Αυτό που ξεκαθαρίζει ο πρόεδρος του αγροτικού συλλόγου Ρεθύμνου, Γιώργος Κατσανέβας, από την πλευρά του, είναι ότι με τον ΕΛΓΑ να μην αποζημιώνει τους αγρότες και με την παραγωγή να έχει καταβαραθρωθεί κατά 70%, είναι επιεικώς απαράδεκτο να διατίθενται 17 εκατομμύρια ευρώ στον αέρα!

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Font Resize