Breaking News

Αυτή είναι η εικόνα του Εθνικού Γηπέδου του Ρεθύμνου – Παντού καταστροφές και ατυχήματα!

Απαράδεκτη η υποβάθμιση του Εθνικού γηπέδου της πόλης στη Σοχώρα, με στρωμένο τάπητα σε όλο το γήπεδο ο οποίος δεν έχει συντηρηθεί με αποτέλεσμα να είναι σκληρός σαν «τσιμέντο» όπως χαρακτηριστικά ανέφεραν οι παίκτες των ομάδων που προπονούνται εκεί καθημερινά.

Όλος ο τάπητας του γηπέδου γεμάτος «μπαλώματα» που κόπηκαν και μεταφέρθηκαν σε ελλειμματικά σημεία, από ένα απομακρυσμένο κομμάτι του γηπέδου, προκαλώντας τεράστιο κίνδυνο στη σωματική ακεραιότητα των παικτών. Η καθημερινή προπόνηση μοιάζει εφιάλτης όταν υπάρχει κίνδυνος για σωματικές βλάβες από την αστάθεια που προκαλούν τα «μπαλώματα» και οι τρύπες του αγωνιστικού χώρου, σε ένα τάπητα που έπρεπε να έχει ήδη αντικατασταθεί χρόνια τώρα, εφόσον δεν υπήρξε η κατάλληλη συντήρηση.

Από αυτό το σημείο του γηπέδου αφαιρέθηκαν τα «μπαλώματα» που έγιναν

Ο Στέργιος Τυπάδης, προπονητής τερματοφυλάκων του Αστέρα, μου εξηγεί ότι χωρίς την κατάλληλη συντήρηση είναι επόμενο να φτάσει ο τάπητας σε τέτοιο επίπεδο. Στο γήπεδο εγκαταστάθηκαν όλες οι υποδομές για την κατάλληλη συντήρηση του τάπητα, από τότε που ανακατασκευάστηκε το γήπεδο, όμως για κάποιο λόγο δεν χρησιμοποιήθηκαν ποτέ. Τα πότιστρα σκούριασαν και αφαιρέθηκαν, όμως αν υπάρχει σωστή συντήρηση με πότισμα πριν τη χρήση και βούρτσισμα της τρίχας του τάπητα, μπορεί να κρατήσει και 20 χρόνια, με βάση εμπειρίας του Τυπάδη, από την Γερμανία που ζούσε κάποια χρόνια.

 

Εδώ φαίνεται ξεκάθαρα η υποδοχή του πότιστρου που υπήρχε πριν αφαιρεθεί λόγω σκουριάς

Τα μπαλώματα είναι μια απαράδεκτη κατάσταση και ο Στέργιος Τυπάδης θεωρεί ότι οι παίχτες είναι πολύ τυχεροί μέχρι στιγμής, που δεν έχουν πάθει κάτι πολύ σοβαρό, κατά τη διάρκεια της προπόνησης αλλά και του αγώνα. Άλλωστε τουλάχιστον μια φορά την εβδομάδα, προκύπτει κάποιος τραυματισμός παίκτη.

Πέραν της επικινδυνότητας που έχει ήδη σχολιαστεί με τον τάπητα, περιμετρικά του αθλητικού χώρου του γηπέδου το φρεάτιο απορροής υδάτων δείχνει επίσης χάλια και σκουριασμένο, με τη διαφορά ότι και εκεί πρόσφατα υπήρξε ένας τραυματισμός ενός παίκτη που σφήνωσε το πόδι του σε ένα άνοιγμα που υπήρχε.

Το γήπεδο φιλοξενεί περίπου 8 ποδοσφαιρικές ομάδες, όμως το σημαντικότερο από όλα είναι ότι το γήπεδο φιλοξενεί και μικρά παιδιά από 4 ετών και πάνω που ξεπερνάνε τα 350 σε πλήθος. Αυτό και μόνο δείχνει την μεγάλη ανευθυνότητα που υπάρχει όταν αφήνεται στο έλεος ένα τέτοιο γήπεδο που εξυπηρετεί τόσο κόσμο δημοτών της πόλης.

Αγανακτισμένοι δείχνουν οι παίκτες, οι προπονητές, οι φίλοι του αθλήματος αλλά και γονείς μικρών παιδιών με μια κατάσταση που περιμένουν 3 χρόνια τώρα να αλλάξει. Ο αγωνιστικός χώρος είναι άκρως επικίνδυνος και ο υπαίτιος για τραυματισμούς, κάτι που θα ακούσει κάποιος από όλους, αν και μια εικόνα λένε, είναι χίλιες λέξεις.

Το Εθνικό στάδιο του Ρεθύμνου, φιλοξενεί τον Αστέρα Ρεθύμνου, τον Ρεθεμνιακό, τον Κεραυνό, την ακαδημία Αστέρα, τη ΝΕΑΡ, τη γυναικεία ομάδα του Αστέρα, το Λίβα αλλά και σχολικούς αγώνες που γίνονται κατά καιρούς. Αν κάποιος αφαιρεθεί κατά τη διάρκεια της άθλησης του και πατήσει σε κάποια λακκούβα, μπορεί να δημιουργηθούν πολλά προβλήματα, όπως στο γόνατο, στη μέση κ.ά.

Ο Ηλίας Ασπρομάτης, προπονητής στον Αστέρα Ρεθύμνου, λέει ότι: «Δεν είναι δυνατόν όλα τα γήπεδα της περιφέρειας να είναι μια χαρά και το εθνικό γήπεδο της πόλης να είναι σε τέτοια κατάσταση». Από την πολύ χρήση του τάπητα, αν πέσεις πάνω του είναι σαν να πέφτεις σε «λεπίδια», έτσι και κάθε βδομάδα ανελλιπώς υπάρχουν περιστατικά με σοβαρούς τραυματισμούς, μυϊκούς τραυματισμούς, κακώσεις, κατάγματα, διαστρέμματα, σοβαρά προβλήματα στα γόνατα και στη μέση, που φυσικά για να επανέλθει ο παίχτης, όσο μπορεί, έχει και κάποιο κόστος, όμως πάνω από όλα είναι η υγεία των παικτών.

Σε αυτό το γήπεδο, έχουν παίξει ιστορικές ομάδες Α’ και Β’ κατηγορίας, τώρα όμως η εικόνα του σταδίου είναι τραγική. Δυστυχώς το Ρέθυμνο, όπως συνεχίζει να μας εξηγεί ο Ηλίας Ασπρομάτης, υπολείπεται  σε αθλητικές εγκαταστάσεις σε σχέση με άλλος νομούς, μιας και στην ίδια μοίρα είναι και το γήπεδο στα Μισίρια, αλλά θεωρεί ότι είναι απαραίτητο να αλλάξει αυτό και να δημιουργηθούν νέοι αθλητικοί χώροι, μιας και για τα παιδιά που ασχολούνται είναι μια διέξοδος και τους κινητοποιεί δραστικά στον όποιο χρόνο διαθέτουν, και αυτό είναι το σημαντικό.

Ο χρόνος ζωής τέτοιων παραμελημένων γηπέδων, δεν ξεπερνάει τα 7 χρόνια. Υπάρχουν από το Δήμο διαβεβαιώσεις ότι θα αλλάξει ο τάπητας, όμως είναι κάτι που συνεχώς καθυστερεί και οι ομάδες κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για να σκεφτούν το πόσο σημαντικό είναι να υπάρχει φροντίδα και ανανέωση και για την υγεία όσων χρησιμοποιούν το γήπεδο, αλλά και για την εικόνα της πόλης.

Κατεστραμμένο σημείο του γηπέδου
Άσχημη είναι η εικόνα που βγαίνει στον κόσμο που το επισκέπτεται
Ακόμη και από μακριά φαίνονται η τρύπες και τα «μπαλώματα» στον τάπιτα

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Font Resize