Άγιος Νικόλαος - Πρόγνωση καιρού
Ηράκλειο - Πρόγνωση καιρού
Ρέθυμνο - Πρόγνωση καιρού
Χανιά - Πρόγνωση καιρού
Breaking News
Αρχική / ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ / «Απαράδεκτη δήλωση του τομέα παιδείας της ΝΔ για τους εκπαιδευτικούς της χώρας»

«Απαράδεκτη δήλωση του τομέα παιδείας της ΝΔ για τους εκπαιδευτικούς της χώρας»

Για άλλη μια φορά, τις τελευταίες μέρες, στο στόχαστρο της Νέας Δημοκρατίας μπήκε  το Δημόσιο Σχολείο και οι εκπαιδευτικοί λειτουργοί της χώρας μας. Ο Τομέας Παιδείας της Νέας Δημοκρατίας (με σχετική ερώτηση στη βουλή) “καταγγέλλει”,  χωρίς κανένα στοιχείο, ότι στους κόλπους της εκπαιδευτικής κοινότητας υπάρχουν εκπαιδευτικοί “φαντάσματα”.

Οι υπεύθυνοι του Τομέα Παιδείας της Ν.Δ., η αξιωματική αντιπολίτευση  και το σύνολο του πολιτικού συστήματος της χώρας θα πρέπει να γνωρίζουν καλά πως η Δημόσια Εκπαίδευση, ιδιαίτερα τα χρόνια των Μνημονίων, κρατιέται όρθια χάρη στην αυταπάρνηση, το φιλότιμο και την ευσυνειδησία των δημόσιων εκπαιδευτικών, μόνιμων και αναπληρωτών.

Δεν αποτελεί έκπληξη για τους εκπαιδευτικούς η στόχευση της ΝΔ συνολικά στον δημόσιο τομέα και ιδιαίτερα στη δημόσια εκπαίδευση.  Αποτελεί δείγμα της νεοφιλελεύθερης αντίληψής τους και της εμμονής τους να συρρικνώσουν τον δημόσιο τομέα και κατ’ επέκταση και το δημόσιο σχολείο οδηγώντας το στην ιδιωτικοποίηση και στην εμπορευματοποίηση της γνώσης. Κανένας βέβαια δεν ξεχνά τις απολύσεις των χιλιάδων εκπαιδευτικών από τις δομές της Τεχνικής Εκπαίδευσης, που έγιναν εν μία νυκτί, από την κυβέρνηση Σαμαρά και συγκεκριμένα από τον πρόεδρο πλέον της ΝΔ όταν ήταν Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης. Από την άλλη μεριά, επειδή δεν ζούμε στη χώρα των λωτοφάγων, δεν ξεχνάμε ότι την επίθεση στον δημόσιο τομέα την κάνει η κατεξοχήν πολιτική οικογένεια “δημοσίων υπαλλήλων-λειτουργών” που επί δύο γενεές ζει και αμείβεται από τον δημόσιο κορβανά (βουλευτικές αποζημιώσεις, βουλευτικές συντάξεις κλπ).

Ως Ανεξάρτητη Ενωτική Εκκίνηση Εκπαιδευτικών Π.Ε. καταγγέλλουμε σε όλους τους τόνους τον τομέα παιδείας της Νέας Δημοκρατίας που σύσσωμος καταφέρεται συκοφαντικά απέναντι στους δημόσιους εκπαιδευτικούς της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης της χώρας μας. Το Δημόσιο Σχολείο δεν έχει ούτε φαντάσματα ούτε ξωτικά παρά μόνο εκπαιδευτικά κενά με ανάγκη άμεσων μόνιμων διορισμών, έπειτα από πολλά χρόνια αδιοριστίας. Καλούμε λοιπόν την κυβέρνηση να προχωρήσει άμεσα στους μόνιμους διορισμούς που απαιτούνται σε όλα τα πραγματικά κενά χωρίς τεχνάσματα και αλχημείες.

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΕΝΩΤΙΚΗ ΕΚ-ΚΙΝΗΣΗ

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε.

ΕΝΟΤΗΤΑ – ΑΓΩΝΑΣ – ΑΝΑΤΡΟΠΗ

Η Καταγγελία της ΝΔ: «Εκπαιδευτικοί – φαντάσματα» ασκούν πλημμελώς καθήκοντα
Για προχειρότητα και έλλειψη σχεδιασμού κατηγορεί η ΝΔ την κυβέρνηση στον τομέα της Παιδείας. Σε σχετική ερώτηση που κατέθεσαν προς τον αρμόδιο υπουργό η τομεάρχης Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων Νίκη Κ. Κεραμέως και οι αναπληρωτές τομεάρχες, Γιάννης Ανδριανός, Μαρία Αντωνίου, και Χρήστος Κέλλας, βουλευτής Λάρισας, ρωτούν τον κ. Κωνσταντίνο Γαβρόγλου σχετικά με τις εξαγγελθείσες προσλήψεις σε μόνιμο εκπαιδευτικό προσωπικό.

Με βάση την ερώτηση που κατέθεσαν προς τον αρμόδιο υπουργό έκαναν και την ακόλουθη δήλωση:

«Οι χρόνιες ελλείψεις σε εκπαιδευτικό προσωπικό καθιστούν τις προσλήψεις σε εκπαιδευτικό προσωπικό ζωτικής σημασίας για την ίδια τη λειτουργία των σχολείων της χώρας.

Ωστόσο, η Κυβέρνηση επιδεικνύει χαρακτηριστική προχειρότητα και στον τομέα αυτό. Εξαγγέλλει προσλήψεις χωρίς να παρουσιάζει τις παραμέτρους του σχεδιασμού.

Δεν ακούσαμε λέξη για το πλήθος των λειτουργικών και των οργανικών κενών προς κάλυψη.

Δεν ακούσαμε λέξη ως προς τις προτεραιότητες που θα δοθούν, ανά βαθμίδα και ειδικότητα.

Δεν ακούσαμε λέξη για τους πόρους από τους οποίους θα καλυφθούν οι προσλήψεις.

Περαιτέρω, άγνωστο παραμένει αν η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου έχει λάβει υπόψη την νοσηρή κατάσταση που επικρατεί σε πολλά σχολεία της χώρας, καθώς εκπαιδευτικοί “φαντάσματα” εμφανίζονται για μια ή δυο ώρες την ημέρα, ασκώντας πλημμελώς τα καθήκοντά τους και δημιουργώντας στην ουσία οιωνεί κενά, που δυσχεραίνουν την εύρυθμη λειτουργία των σχολείων.

Η πάγια τακτική της Κυβέρνησης να δρα χωρίς στόχευση και χωρίς πρότερη διερεύνηση αναγκών σχετικά με τις προσλήψεις προσωπικού, εγείρει σοβαρούς προβληματισμούς γύρω από τον κυβερνητικό προγραμματισμό και στον τομέα της Παιδείας».

Σοφία Πολίτη

Απόφοιτος Δημόσιας Διοίκησης - Δημοσίων Θεσμών
Μιλάει ξένες γλώσσες
Αγαπάει τα ζωάκια και τα ταξίδια
Έχει πάθος για τη μόδα

Check Also

«Το “όραμα” της ιδιωτικοποίησης της εκπαίδευσης δια στόματος Κυριάκου Μητσοτάκη στη ΔΕΘ»

Η Ανεξάρτητη Ενωτική Εκ-Κίνηση Εκπαιδευτικών Π.Ε. δεν εκπλήσσεται από τις προτάσεις που ανέπτυξε ο κ. …

Σχόλια