Αρχική / ΕΙΔΗΣΕΙΣ / NEWS VIDEOS / Όχι σύνταξη, αλλά «φιλοδώρημα» 152 € για νέους συνταξιούχους – Ετοιμάζονται για κινητοποιήσεις οι συνταξιούχοι στο Ρέθυμνο

Όχι σύνταξη, αλλά «φιλοδώρημα» 152 € για νέους συνταξιούχους – Ετοιμάζονται για κινητοποιήσεις οι συνταξιούχοι στο Ρέθυμνο

Εφιάλτης δίχως τέλος έχει καταστεί η συνταξιοδότηση, αφού πλέον καταστρατηγείται ακόμη και η κατώτατη σύνταξη! Μέσα από τη συχνότητα του Ηράκλειο Ράδιο 9.84 είχε γίνει η σοκαριστική αποκάλυψη από τον καθηγητή Εργατικού Δικαίου, Γιώργο Ρωμανιά που τώρα αποτελεί τη σκληρή πραγματικότητα: επαίσχυντη σύνταξη 152 ευρώ θα φτάσουν να παίρνουν οι νέοι συνταξιούχοι με το βαρέλι να μην έχει πάτο και την οργή των συνταξιούχων να ξεχειλίζει μετά από μια ζωή γεμάτη αγώνα, κόπους και βάσανα. Οι συνταξιούχοι ετοιμάζονται για νέες κινητοποιήσεις στο Ρέθυμνο, δίνοντας παράλληλα φωνή και στον εργασιακό μεσαίωνα που ζουν τα παιδιά και τα εγγόνια τους και που οι ίδιοι με θυσίες στηρίζουν.
Δύο μήνες μετά την αποκάλυψη-σοκ του καθηγητή Εργατικού Δικαίου, Γιώργου Ρωμανιά, στον Ηράκλειο Ράδιο 9.84, έρχεται η επαλήθευση-κόλαφος, στην πράξη, αφού όντως πια με εγκύκλιο της περασμένης παραμονής Χριστουγέννων, όσοι συνταξιούχοι υπέβαλλαν αίτηση μετά την 1η Ιουλίου 2015 και είναι κάτω των 67 ετών, δεν πιστώνεται σύνταξη στους λογαριασμούς τους, αλλά μάλλον φιλοδώρημα που μπορεί να φτάσει στο εξευτελιστικό ποσό των 152 ευρώ!

Οι συνταξιούχοι αγωνιούν καθημερινά και για τα παιδιά και τα εγγόνια τους που υπομένουν τα πάνδεινα για ένα κομμάτι ψωμί και δεν το καταγγέλλουν. Η μαύρη εργασία και τα μαύρα, κρυφά συμβόλαια κάτω από το τραπέζι για να μην υπάρξει εγκυμοσύνη, δίνουν και παίρνουν για να εργαστεί μια γυναίκα στον ξενοδοχειακό κλάδο και μάλιστα με μείωση μισθού 200 ευρώ σε ένα χρόνο, όπως καταγγέλλουν ο κύριος Μανούσος Αντωνογιωργάκης, ταμίας των συνταξιούχων ΟΑΕΕ Ρεθύμνου και ο κύριος Στέλιος Ξεξάκης, ταμίας των συνταξιούχων ΙΚΑ Ρεθύμνου, αντίστοιχα.

Αυτό που συμπεραίνουν είναι ότι θα γενικευθεί το κακό με τις εξευτελιστικές συντάξεις-φιλοδώρημα, αφού και οι ίδιοι οι μισθοί βρίσκονται στο ναδίρ και δεν μπορεί να υποστηριχθεί η συνταξιοδότηση. Σε κάθε περίπτωση όμως οι συνταξιούχοι στερούνται ακόμα και τα φάρμακά τους, όπως ο κύριος Λευτέρης Κοτσαρίδης, πρόεδρος των συνταξιούχων ΙΚΑ Ρεθύμνου και φυτεύουν μποστάνι για να βοηθήσουν τις οικογένειές τους.

Στις 15 Μαρτίου οι συνταξιούχοι του Ρεθύμνου θα πραγματοποιήσουν πορεία διαμαρτυρίας με αφετηρία το εργατικό κέντρο Ρεθύμνου και κατάληξη, την επίδοση ψηφίσματος στην Αντιπεριφερειάρχη Ρεθύμνου, Μαρία Λιονή.

Check Also

Αναδρομικά – Όλα ανοιχτά για τους συνταξιούχους μετά την απόφαση του ΣτΕ

newsit.gr Κυβέρνηση, αντιπολίτευση και δανειστές συμφωνούν απόλυτα σε κάτι. Ότι η διεκδίκηση αναδρομικών από τους …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Font Resize