Breaking News

Έχουν χάσει τον ύπνο τους οι έμποροι της οδού Αρκαδίου στο Ρέθυμνο: Σταματήστε τα έργα πριν την οικονομική μας καταστροφή!

Κάθετα αντίθετοι στη συνέχιση των εργασιών επί της οδού Αρκαδίου με την έναρξη της τουριστικής περιόδου είναι οι καταστηματάρχες της περιοχής που έχουν λάβει διαβεβαίωση ότι οι εργασίες θα συνεχιστούν το Νοέμβρη σε περίπτωση που δε θα έχουν ολοκληρωθεί έγκαιρα. Τα συνεργεία είναι ολιγάριθμα και τα χρονικά περιθώρια στενά με αποτέλεσμα να απειλούν με δυναμικές κινητοποιήσεις, εάν δεν τακτοποιηθεί συνετά και έγκαιρα το ζήτημα.

Τον ύπνο τους έχουν χάσει οι έμποροι της οδού Αρκαδίου, αφού βλέπουν τις εργασίες να προχωρούν με ρυθμό χελώνας και λίγες μέρες πριν την έναρξη της τουριστικής περιόδου, συγκάλεσαν σύσκεψη μετά το κλείσιμο των καταστημάτων για να αποτιμήσουν την κατάσταση και να σχεδιάσουν τις επόμενες κινήσεις τους.

Ζητούν παύση εργασιών και ολοκλήρωσή τους μετά το πέρας της τουριστικής περιόδου, αφού το εισόδημά τους και η επιβίωσή τους εξαρτάται από αυτούς τους μήνες για όλο το χρόνο και θεωρούν απαράδεκτη αυτή την εικόνα για τους επισκέπτες που ερχόμενοι επεκτείνουν την τουριστική περίοδο στο νησί.

Δίνουν μάχη με τη σκόνη για να μην καταστραφεί το εμπόρευμα της νέας σεζόν την ώρα που τα τελευταία χρόνια ο τζίρος τους έχει μειωθεί στο μισό και τα λουκέτα αυξάνονται και στην τοπική αγορά, τονίζοντας ότι δε θα επιτρέψουν να έρθει ο διαφαινόμενος οικονομικός τους όλεθρος.

Έχουν λάβει δεσμεύσεις από πλευράς τεχνικής υπηρεσίας δήμου Ρεθύμνου, ότι οι εργασίες θα σταματήσουν πριν το τουριστικό ρεύμα, εάν δεν έχουν προλάβει να ολοκληρωθούν και περιμένουν να το δουν στην πράξη, αναγνωρίζοντας παράλληλα το πόσο σημαντικό είναι να υπογειοποιηθεί και παράλληλα να ενισχυθεί το δίκτυο ηλεκτροδότησης στην περιοχή, αλλά κατά την χαμηλή εμπορική περίοδο.

 

Το σχετικό δελτίο τύπου από την ΟΕΒΕ Ρεθύμνου

Ο.Ε.Β.Ε.Ρεθύμνου    

Ρέθυμνο 24/3/2017

Το βράδυ της Πέμπτης 23ης τρέχοντος, συγκεντρώθηκαν οι καταστηματάρχες της οδού Αρκαδίου, στα γραφεία μας , προκειμένου να συζητήσουμε σχετικά με το υπό εκτέλεση έργο υπογειοποίησης αγωγών ηλεκτρικού ρεύματος.

Η συμμετοχή των καταστηματαρχών ήταν καθολική, συμμετείχαν δε ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Ρεθύμνου, ο Πρόεδρος της τοπικής Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων, καθώς και ο Πρόεδρος των Αργυροχρυσοχόων και Ωρολογοποιών Ν. Ρεθύμνου.

Στην συζήτηση που ακολούθησε, πήραν τον λόγο και τοποθετήθηκαν όλοι και, μετά από την εκτίμηση της κατάστασης (πρόοδο εργασιών, απόκλιση από το χρονοδιάγραμμα, έναρξη τουριστικής περιόδου, έλευση Μ. Εβδομάδας και Πάσχα), κατέληξαν στην παρακάτω θέση:

Κατανοούν την αναγκαιότητα εκτέλεσης του έργου, το οποίο θα αναβαθμίσει ποσοτικά και ποιοτικά τις ενεργειακές ανάγκες της περιοχής. Επίσης αντιλαμβάνονται ότι, στα πλαίσια της αποκατάστασης του οδοστρώματος, η εικόνα της πόλης θα βελτιωθεί αισθητά. Θεωρούν, όμως, ότι, καθώς το έργο είναι αδύνατον να ολοκληρωθεί μέχρι την συμβολή με την οδό Παλαιολόγου και, προκειμένου να αποφευχθούν δυσάρεστες συνέπειες για τις επιχειρήσεις τους, αλλά εκτιμώντας και τον γενικότερο αντίκτυπο στην γνώμη των επισκεπτών μας:

-Το έργο πρέπει να προχωρήσει με ταχύτατους ρυθμούς και να ολοκληρωθεί μέχρι την συμβολή με την οδό Μανιουδάκη (πλατεία Μητροπόλεως).

-Από την 1η Νοεμβρίου τ.έ., να ξεκινήσουν οι εργασίες ολοκλήρωσης του έργου, με στόχο να προλάβουμε την καρναβαλική περίοδο του 2018.

-Η εμπειρία, από την μέχρι τώρα εκτέλεση του έργου, έδειξε ότι η συνέχισή του είναι ασύμβατη με την λειτουργία της αγοράς κατά την χρονική περίοδο από Απρίλιο μέχρι και Οκτώβριο, καθώς, ο κύριος όγκος του ετήσιου κύκλου εργασιών των καταστημάτων στο ιστορικό κέντρο, προέρχεται από τον τουρισμό. Ιδιαίτερα τώρα, υπό τις δυσμενέστατες οικονομικές συνθήκες στην εσωτερική οικονομία, η αξιοποίηση της τουριστικής κίνησης στο μέγιστο βαθμό, είναι εκ των ων ουκ άνευ.

-Στην προσπάθεια διεύρυνσης της τουριστικής περιόδου, πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί για την εικόνα που θα παρουσιάσουμε στους πρώτους και στους τελευταίους τουρίστες, ώστε να επιβεβαιώσουν την ορθότητα της επιλογής τους να μας επισκεφτούν εκτός υψηλής σεζόν. Είναι διαφορετικό να γίνεται κάποια μικροεπισκευή, από το να κτυπά σφύρα και να ανοίγεται χαντάκι βάθους 70 εκ., δίπλα στο πεζοδρόμιο.

Την θέση τους αυτή, που ομόφωνα και μαζικά διαμόρφωσαν, θα την θέσουν υπ, όψη των εμπλεκομένων στο έργο φορέων. Για τον σκοπό αυτό, συνέστησαν ολιγομελή επιτροπή, η οποία θα φροντίσει για πραγματοποίηση σχετικής σύσκεψης κατά την επόμενη εβδομάδα.

Περπιράκης Κοσμας

Πρόεδρος ΟΕΒΕ.Ρεθύμνου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Font Resize