Έτσι είναι η ζωή στ’ αμπέλια τσι Κρήτης!

Όλη μέρα ασχολούνται με τ’ αμπέλια τους οι αμπελουργοί που παράγουν επιτραπέζια σταφύλια. Η κ. Καλοχριστιανάκη στη Σύλλαμο μόλις άναψε τη φωτιά για να βάλει πάνω το κρέας.

Να ετοιμάσει το φαγητό στο μετόχι και να μαζευτεί από τα αμπέλια η οικογένεια για το μεσημεριανό φαγητό.

Και ύστερα πάλι στο αμπέλι, όπου η δουλειά σταματάει μόλις αρχίσει πια να βραδιάζει, για να ξανασηκωθούν ξημερώματα οι παραγωγοί και να συνεχίσουν να δουλεύουν, βγάζοντας από “πάνω τους” την κούραση της προηγούμενης μέρας.

Βλέπεις, δεν υπάρχει μέρα για το αμπέλι, από τη στιγμή που θα ανοίξουν τα “μάτια” του και θα αρχίσει να βλαστάνει, μέχρι να γίνει η συγκομιδή των σταφυλιών, που να μην έχει την “τραβάγια” του, όπως λέμε εμείς εδώ στην Κρήτη αναφορικά με τα επιτραπέζια σταφύλια.

Χ.Π.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Font Resize