Βουτυράτες πατάτες με φρέσκα μυρωδικά και σκόρδο για
Breaking News
Home / ΕΛΛΑΔΑ / Βουτυράτες πατάτες με φρέσκα μυρωδικά και σκόρδο για να συνοδέψετε το κρέας σας…

Βουτυράτες πατάτες με φρέσκα μυρωδικά και σκόρδο για να συνοδέψετε το κρέας σας…

Πόσες φορές έχεις φάει κάτι και έχεις αναφωνήσει “Λουκούμι!”; Ετοιμάσου να το ξανακάνεις.

Οι πατάτες μας είναι έτοιμες για σοτάρισμα αν το μαχαίρι βυθίζεται εύκολα στη σάρκα τους, χωρίς να βρίσκει αντίσταση.

ΥΛΙΚΑ (για 4 άτομα)

1.200 γρ. baby πατάτες, με τη φλούδα τους

100 ml έ.π. ελαιόλαδο

2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες

60 γρ. βούτυρο αγελάδος

αλάτι

½ ματσάκι φρέσκο θυμάρι, ψιλοκομμένο

3 κλωνάρια δενδρολίβανο, ψιλοκομμένο

1 φλ. σχοινόπρασο (τσάιβς), ψιλοκομμένο

EKTEΛΕΣΗ

Σε ένα ταψί βάζουμε τις πατάτες με 40 ml ελαιόλαδο, σκεπάζουμε με λαδόκολλα, στερεώνουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε στους 150°C μέχρι να μαλακώσουν. Αφήνουμε να κρυώσουν και τις κόβουμε στη μέση.

Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά, ρίχνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και προσθέτουμε τις πατάτες με την κομμένη πλευρά προς τα κάτω. Σοτάρουμε μέχρι να πάρουν χρώμα. Ρίχνουμε το σκόρδο και μαγειρεύουμε μέχρι να μυρίσει. Προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε για 3-4 λεπτά. Αλατίζουμε και προσθέτουμε το θυμάρι, το δενδρολίβανο και το σχοινόπρασο. Ανακατεύουμε και σερβίρουμε.

tovima.gr

 

Ιωάννα Καψάλη

Απόφοιτη Ψηφιακών Μέσων - Επικοινωνίας και Δημοσίων Σχέσεων
Έχει τίτλους γνώσεων στη διακόσμηση και στη γραφιστική
Μιλάει ξένες γλώσσες
Αγαπά τις τέχνες - από το τραγούδι μέχρι τη ζωγραφική

Check Also

Σπανάκι με πράσα και ξινομυζήθρα προτείνει η Άννα Τσουντάνη από το Ρέθυμνο

Ένα πρωτότυπο γεύμα, προτείνει η Άννα Τσουντάνη από το Ρέθυμνο, αποκλειστικά στους αναγνώστες της CreteDoc: Σπανάκι ...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *