Φακές με αποξηραμένα φρούτα - Η χειμερινή gourme επιλογή!
Breaking News
Home / ΕΛΛΑΔΑ / Φακές με αποξηραμένα φρούτα – Η χειμερινή gourme επιλογή!

Φακές με αποξηραμένα φρούτα – Η χειμερινή gourme επιλογή!

Αποφύγετε να προσθέσετε ντομάτα διότι θα επισκιάσει τη γεύση των φρούτων

Σε κατσαρόλα με νερό που κοχλάζει ζεματίζω για 2 λεπτά 500 γρ. φακές και τις ξεπλένω με κρύο νερό.

Σε κατσαρόλα, χωρίς προσθήκη λιπαρής ουσίας, καβουρντίζω 60 γρ. αποξηραμένα σύκα και 60 γρ. αποξηραμένα βερίκοκα, όλα ψιλοκομμένα, μαζί με 50 γρ. ξανθές σταφίδες, 2 φύλλα δάφνης, 2 ξύλα κανέλας και μετά από 1 λεπτό 60 γρ. χονδροσπασμένα καρύδια. Μόλις αρχίζουν να βγάζουν λίγο καπνό και να «καψαλίζονται», ρίχνω 1 κ.σ. πετιμέζι και σβήνω με 2 κ.σ. ξίδι.

Ρίχνω τις φακές στην κατσαρόλα και προσθέτω νερό μέχρι 2 δάχτυλα πάνω από την επιφάνειά τους. Μόλις πάρουν βράση, ξαφρίζω, προσθέτω 2 κρεμμύδια, ψιλοκομμένα, χαμηλώνω τη φωτιά και αφήνω να σιγοβράσουν (ο χρόνος βρασίματος εξαρτάται από το είδος τους και από το αν είναι φετινές ή όχι οι φακές). Οταν είναι έτοιμες, ρίχνω ½ ποτήρι έ.π. ελαιόλαδο και αλατοπίπερο και ανακατεύω (υλικά για 4 άτομα).

tovima.gr

Ιωάννα Καψάλη

Απόφοιτη Ψηφιακών Μέσων - Επικοινωνίας και Δημοσίων Σχέσεων
Έχει τίτλους γνώσεων στη διακόσμηση και στη γραφιστική
Μιλάει ξένες γλώσσες
Αγαπά τις τέχνες - από το τραγούδι μέχρι τη ζωγραφική

Check Also

Σπανάκι με πράσα και ξινομυζήθρα προτείνει η Άννα Τσουντάνη από το Ρέθυμνο

Ένα πρωτότυπο γεύμα, προτείνει η Άννα Τσουντάνη από το Ρέθυμνο, αποκλειστικά στους αναγνώστες της CreteDoc: Σπανάκι ...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *